ee.appmanage19.ir

کد خبر: ۳۰۳۰۷۶
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷

پیشنهاد توانیر به صنایع برای عدم قطعی برق در تابستان ۱۴۰۴

 

به گفته مجری طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شرکت توانیر، صنایع در صورتی که نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی را احداث کنند، از برنامه‌های مدیریت بار شبکه در دوره اوج بار تابستان ۱۴۰۴ معاف می‌شوند.
به گزارش توانیر، «عبدالرضا حسینی مهر» مجری طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شرکت توانیر گفت: صنایع در صورتی که نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی، معادل ۱۶ درصد انرژی مورد نیاز را احداث کنند، از برنامه‌های مدیریت بار شبکه در دوره اوج بار تابستان ۱۴۰۴ معاف می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو با رویکردی تشویقی به دنبال جلب مشارکت صنایع برای رفع ناترازی انرژی و تأمین پایدار برق است، تصریح کرد: وزارت نیرو متعهد شده که در صورت احداث نیروگاه خورشیدی در واحد صنعتی مطابق با دستورالعمل‌های صادر شده، تحت هیچ شرایطی برق آن واحد را قطع نکند.
در دستورالعمل شرکت توانیر آمده است: چنانچه مشترکان صنعتی نسبت به ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در محل یا خارج از شهرک صنعتی اقدام کنند نسبت به ظرفیت مجموع دیماند مصرفی مشترکان شامل ۵۰ درصد دیماند مصرفی واحدهای یک شیفت کار، ۶۵ درصد دیماند مصرفی واحدهای دو شیفت کار و ۸۰ درصد دیماند مصرفی واحدهای سه شیفت کار یا معادل ۳۵ درصد انرژی مصرفی ماهیانه مشترکان مذکور از برنامه‌های مدیریت بار سال ۱۴۰۴ معاف می‌شوند.
همچنین در صورتی که نیروگاه خورشیدی توسط مشترکان صنعتی دارای فیدر اختصاصی به ظرفیت دیماند مصرفی مشترک شامل
۵۰ درصد دیماند مصرفی واحدهای یک شیفت کار، ۶۵ درصد دیماند مصرفی واحدهای دو شیفت کار و ۸۰ درصد دیماند مصرفی واحدهای سه شیفت کار یا معادل ۳۵ درصد انرژی مصرفی ماهیانه، احداث شود، از برنامه‌های مدیریت بار سال ۱۴۰۴ معاف خواهند شد.
مجری طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شرکت توانیر با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ هزار مشترک صنعتی دیماند مصرفی
بین ۲۱ تا ۲۲ هزار مگاوات در سال و مشترکان صنعتی داخل شهرک‌های صنعتی نیز حدود ۶۵۰۰ مگاوات تقاضای مصرف دارند، خاطرنشان کرد: در پی اعلام دستورالعمل وزارت نیرو برای اجرای ۱۴ مگاپروژه در جهت رفع ناترازی انرژی تا اوج بار سال آینده، توصیه شده واحدهای صنعتی با احداث نیروگاه تجدیدپذیر به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود، از مدیریت بار سال ۱۴۰۴ معاف شوند.
حسینی مهر خاطرنشان کرد: ناترازی انرژی طی ۲۰ سال گذشته تاکنون به این سطح رسیده و برنامه‌ریزی شده است که با ساخت
۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر طی سه سال، این ناترازی رفع شود. 
 تسهیلات ۵ میلیارد دلاری برای تجدیدپذیرها
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرماه امسال بود که یکی از اعضای هیئت عامل صندوق توسعه ملی از تصویب اعطای تسهیلات این صندوق برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بخش خصوصی تا سقف 
پنج میلیارد دلار خبر داده بود.
طبق گفته «علیرضا صالح»، صندوق توسعه ملی تسهیلات 12 و نیم میلیارد دلاری برای توسعه نیروگاه‌ها اختصاص داده است که هفت و نیم میلیارد آن برای نیروگاه‌های حرارتی و پنج میلیارد دلار دیگر برای توسعه تجدیدپذیرها است. در همین زمینه «محسن طرزطلب»، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران در این خصوص گفت: اعطای تسهیلات پنج میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر آغاز شده است و به‌برخی پروژه‌ها که احداث آنها شروع شده و مدارک بانکی آنها تکمیل شده، تسهیلاتی از این محل پرداخت شده است. معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اعطای این تسهیلات تا سقف پنج میلیارد دلار ادامه دارد و برای هر پروژه‌ای که اقدامات اولیه از جمله مدارک بانکی آنها تکمیل شود، با ارائه مدارک به صندوق، تسهیلات مربوطه به آن پروژه تعلق می‌گیرد.